Очаква се извънредният евакуационен полет за Тел Авив на Юропиън Еър Чартър

...
Очаква се извънредният евакуационен полет за Тел Авив на Юропиън Еър Чартър
Коментари Харесай

Втори опит чартърът да евакуира българите от Израел

Очаква се извънредният евакуационен полет за Тел Авив на " Юропиън Еър Чартър " да излети днес от летище София. Полетът беше планиран за вторник, но го отмениха за през днешния ден. 

Самолетът ще излети от България празен и трябва да се върне с пасажери от Израел. Страната ни към този момент провежда два такива полета с държавния аероплан „ Еърбъс “. А от външното ни министерство препоръчват българските жители в Израел да се записват в посолството в Тел Авив. 

Напомнят и че обстановката е извънредно динамична и сънародниците ни следва да се придържат прецизно към инструкциите на локалните управляващи, като при въпроси, могат да се обръщат към посолството на постоянните и незабавните телефони, оповестени обществено. Посолството в Тел Авив непрестанно актуализира база данни, в която се записват две групи българи. Първата са краткосрочно пребиваващи и изпаднали в сложна обстановка без да могат да се приберат в България, заради анулирани полети. Във втората група - попадат постоянно пребиваващите в Израел, множеството от които с двойно поданство. За тази група жители все още страната не планува съответни дейности, ориентирани към образуване на напускането на Израел.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР